• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk kan Atletico Madrid of Ajax loten in 1/16e finales

  Genk krijgt waarschijnlijk een pittige tegenstander voor de kiezen.

  Morgennamiddag weet Racing Genk tegen wie het uitkomt in de volgende ronde van de Europa League. Genk is reekshoofd omdat het zijn groep won, maar de tegenstand in de 1/16e finales kan niettemin zwaar uitvallen.

  De loting morgen in Nyon (Zwi) is om 14u. Genk gaat samen met de andere elf groepswinnaars de trommel in als reekshoofd. De andere vier reekshoofden zijn nummers 3 uit de Champions League met het hoogste coëfficiënt.

  De reekshoofden komen uit tegen de nummers 2 van de groepsfase en de andere vier nummers 3 van de Champions League. De kans dat Genk een topper loot, is heel groot. Zo behoren het Atletico Madrid van Courtois, het Zenit van Witsel en Lombaerts of het Tottenham van Vertonghen en Dembele tot de mogelijkheden.

  De indeling van de potten:

  De reekshoofden: Liverpool, Viktoria Plzen, Fenerbahçe, Bordeaux, Steaua Boekarest, Dnipopetrovsk, Genk, Roebin Kazan, Lyon, Lazio, Kharkiv, Hannover, Chelsea (CL), Cluj (CL), Olympiakos (CL) en Benfica (CL)

  De niet-reekshoofden: Anzji Machatsjkala, Atletico Madrid, Mönchengladbach, Newcastle, Stuttgart, Napoli, Bazel, Inter, Sparta Praag, Tottenham, Leverkusen, Levante, Zenit Sint-Petersburg (CL), BATE Borisov (CL), Dinamo Kiev (CL) en Ajax (CL)

  Genk speelt de terugmatch thuis op 21 februari

  De heenmatchen van de 1/16e finales worden op 14 februari gespeeld, de terugwedstrijden op het veld van de groepswinnaars op 21 februari. Teams uit hetzelfde land of teams die al tegen mekaar uitkwamen in de groepsfase kunnen bij de loting niet aan mekaar gekoppeld worden.