• home
 • video
 • pas verschenen

  Colsaerts: "Ik heb nog progressiemarge"

  Nicolas Colsaerts, geflankeerd door zijn coach Michel Vanmeerbeek.

  Op een persconferentie in Brussel heeft Nicolas Colsaerts zijn programma voor het nieuwe jaar besproken. De 30-jarige nummer 36 van de wereld wil groeien. "Dit mag geen eindpunt zijn voor hem", zegt zijn coach.

  "2012 was een fantastisch jaar met mijn zege op het WK match play en Ryder Cup, maar ik heb nog progressiemarge", zegt Colsaerts. "Ik kan daar geen plaats op de wereldranglijst op plakken. Het doel is gewoon zo hoog mogelijk eindigen."

  "Ik zal zo'n 26 toernooien afwerken en tussen de European Tour en Amerikaanse PGA Tour pendelen. In de VS ontmoet je de beste spelers, zijn de courts sneller, groter en beter onderhouden."

  Specifieke doelen zet ook Colsaerts' coach Michel Vanmeerbeek niet voorop. "Dat doen we nooit", zegt Vanmeerbeek. "Wel willen we vooruitgaan in de manier van spelen en zijn reacties op bepaalde situaties."

  "2013 staat in teken van het Amerikaanse circuit. Met zijn spel van
  dit jaar én een betere putting is het ons doel om aan het einde van het seizoen de Amerikaanse play-offs te halen."

  "2012 is zeker een jaar dat altijd zal tellen in de loopbaan van Nicolas. Het was spectaculair, maar dit mag geen eindpunt zijn. Nicolas kan zich nog ontwikkelen, er is nog een grote marge."