• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona-coach Vilanova vecht weer tegen kanker

  Tito Vilanova is met Barcelona leider in de Spaanse competitie.

  Barcelona is getroffen door dramatisch nieuws. Trainer Tito Vilanova heeft opnieuw kanker. Vilanova wordt donderdag al geopereerd en moet daarna een chemokuur en radiotherapie ondergaan.

  Eind november vorig jaar, toen Vilanova nog assistent was van coach Pep Guardiola, werd een tumor in zijn speekselklieren verwijderd. Hij moest daar maanden van herstellen, maar schopte het na het vertrek van Guardiola in de zomer wel tot T1.

  Vandaag raakte bekend dat de 44-jarige Vilanova hervallen is en de lijdensweg van voren af aan zal moeten doorspartelen. Bij Barcelona is het slechte nieuws als een bom ingeslagen. Het kerstdiner op de club werd prompt geschrapt.

  Vilanova wordt donderdag geopereerd. "Hij zal drie à vier dagen in het ziekenhuis blijven", laat Barcelona weten. "Afhankelijk van hoe hij de behandeling verteert, zullen we bekijken of en hoe hij zijn werk bij Barcelona kan blijven uitvoeren."

  Onder de leiding van Vilanova is Barcelona competitieleider met een voorsprong van negen punten. De club plaatste zich verder moeiteloos voor de 1/8e finales van de Champions League en kan ook nog de Spaanse beker winnen.