• home
 • video
 • pas verschenen

  Willemarck blijft als reserve bij bobsleeteam

  Eva Willemarck (l) wil als reserve van Elfje Willemsen (r) mee naar Sotsji. De twee gingen samen naar Vancouver 2010 (foto).

  Het olympische avontuur van Eva Willemarck is toch nog niet afgelopen. Ze verloor vorige week de concurrentiestrijd met Elfje Willemsen om als stuurvrouw naar Sotsji 2014 te gaan. Maar ze heeft nu beslist om als reserve bij het team te blijven.

  In 2010 maakte Willemarck al de Spelen van Vancouver mee als remster van Willemsen. "Stuurvrouw is eigenlijk mijn ding, maar we wisten dat er een ploeg moest afvallen, omdat er geen geld meer was", zegt Willemarck in Het Nieuwsblad.

  De remster van stuurvrouw Willemsen is nu ex-spurtster Hanna Mariën, die in 2008 nog olympisch zilver won op de 4x100 meter voor vrouwen.

  Groot voordeel is dat Willemarck voor beide meisjes kan invallen, ze is zowel de positie van stuurvrouw als remster gewoon. "Tegen de Olympische Spelen zeg je niet zomaar nee", legt ze haar beslissing uit.