• home
  • video
  • pas verschenen

    Wiggins: "Als Sky het wil, werk ik voor Froome"

    Team Sky mag zich de volgende weken opmaken voor mental coaching. De Tour is weer doel nummer 1, maar sinds Bradley Wiggins zei dat hij er ook voor gaat in 2013, zit Chris Froome met een probleem. Wiggins probeert nu al de gemoederen te bedaren.

    "Als de ploeg voor Chris kiest als kopman, leg ik me daarbij neer. Net zoals alle anderen die de Tour rijden. Als dat het plan is, is dat het plan. Chris heeft zich vorig jaar weggecijferd voor mij. Ik ben bereid dat ook te doen voor hem als de ploeg dat wil", zegt de Tour-winnaar van 2012.

    "Naar de Tour ga je niet zonder plan. Dat kan nog wijzigen door pech of valpartijen. Maar bij de start moet de tactiek op papier staan. Sky moet winnen, wie ook als kopman is aangesteld."