• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant: "Roelandts kan Ronde of Roubaix winnen"

  Lotto-Belisol sloeg de voorbije dagen zijn tenten op in Mojacar. Sporza zocht de ploeg op in Spanje en blikte er met manager Marc Sergeant vooruit op het nieuwe wielerseizoen. Roelandts, Greipel, Vanendert en Van den Broeck zijn de speerpunten van het team in 2013.

  "We hebben dezelfde kern en in principe zijn we niet meer op zoek naar versterking. Alleen Gianni Meersman verloren we, maar zijn overstap naar Omega Pharma-Quick Step kan ik begrijpen", vertelt Sergeant aan Sporza.

  "Wij moesten even wachten op onze WorldTour-licentie en Meersman kreeg dan een voorstel van hen. Daar is hij op ingegaan, want hij kon daar 2,5 keer meer verdienen dan bij ons. Ik schrok ook, maar ik begrijp Gianni wel."

  Zonder Meersman legt Sergeant zijn boontjes te week op Jürgen Roelandts en Lars Bak in de kasseiklassiekers en Jelle Vanendert in de Ardennen.

  "Roelandts (foto) heeft het in zich om de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix te winnen. Maar het moet helemaal meezitten, dat weet ik ook wel. Bak werd niet gespaard van pech in 2012. Hij kan verrassen", denkt Sergeant.

  "Vanendert? Die deed straffe uitspraken, maar maakte ze wel waar in het voorjaar (zoals top 10 in de Amstel Gold Race, red). Maar de Ronde van Frankrijk was dan weer minder. Wij verwachten komend seizoen ook een goeie Tour van Jelle."

  "Tour-podium wordt moeilijk voor Van den Broeck"

  Jurgen Van den Broeck laat in 2013 de klassiekers links liggen. De Ronde van Frankrijk is zijn hoofddoel. "Het wordt moeilijk voor hem om op het podium te staan. Daar moeten we eerlijk in zijn", zegt Marc Sergeant.

  Waarom probeert Van den Broeck (foto) het dan niet eens in de Giro of Vuelta? "Omdat Jurgen droomt van de Tour. Hij houdt er echt van. En ook omdat de Tour de belangrijkste koers ter wereld blijft."

  In de Tour zal Lotto-Belisol met sprinter André Greipel ook de strijd moeten aangaan met de spurttrein van Omega Pharma-Quick Step, voor Mark Cavendish. "Ik ben daar niet bang voor", aldus Sergeant. "We kunnen elkaar onderweg helpen en aan de streep zien we wel."

  "Ons middenveld moet sterker worden"

  Marc Sergeant heeft het ten slotte ook nog over jongens als Tosh Van der Sande, Tim Wellens of Francis De Greef. "Het middenveld van onze ploeg zou sterker moeten worden in 2013", vindt hij.

  "Jongens zoals De Greef blijven geen eeuwige beloften. Ik verwacht iets. En misschien moet Francis eens voluit op een ritzege mikken in de Giro, in plaats van op de 17e plaats te eindigen in het klassement."