• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuw proftriatlonteam met Vansteelant/De Groote

  De succesvolle duatleet Joerie Vansteelant heeft ook Ironman-ambities in het triatlon.

  Vanaf 2013 ziet een nieuw professioneel triatlonteam het levenslicht: duatleet Joerie Vansteelant, triatlete Sophie De Groote en Ironmanagers, een club van managers en bedrijfsleiders met dezelfde passie, slaan de handen in elkaar.

  Vansteelant en De Groote zijn de uithangborden van het nieuwe team, zij zorgen ervoor dat alle teamleden een topbegeleiding genieten. De Ironmanagers willen met deze samenwerking nog meer als ploeg uit de verf komen.

  De 30-jarige Vansteelant is vijfvoudig wereldkampioen duatlon. Hij wil het duatlon combineren met triatlon. Dit jaar waagde hij zich aan zijn eerste triatlons en met succes: hij won twee van de drie Tristar-wedstrijden waaraan hij deelnam. Hij mikt op de volledige triatlon en wil er in 2015 staan in Hawaï.

  De 29-jarige De Groote (foto) is meervoudig Belgisch duatlon- en triatlonkampioene. Ze eindigde vijfde op het EK 70.3 in 2011 en 12e op het WK 70.3 in 2011. Bij haar debuut in een volledige Ironman, in 2011 in Mexico, was ze derde. Ze wil de nummer één worden van België en er in 2013 al staan in Hawaï.

  Ironmanagers telt 100 leden in Vlaanderen. De club wil zijn leden met een gedegen omkadering begeleiden om triatlon te combineren met een druk werk- en gezinsleven. Het ultieme doel is het afwerken van een volledige triatlon. De samenwerking tussen de drie partijen loopt van 2013 tot 2015.