• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Waarom geen nominatie voor OP-QS?"

  Omega Pharma-Quick Step wint in Valkenburg het eerste WK ploegentijdrit.

  Patrick Lefevere kan het maar moeilijk verkroppen dat zijn Omega Pharma-Quick Step-team niet bij de drie genomineerden was voor Sportploeg van het Jaar. "Wij wonnen veelvuldig, en daar draait het in topsport om."

  De mannenhockeyploeg, de 4x400m-ploeg rond de Borlées en de 4x100m-zwemploeg, die alle drie indruk maakten op de Olympische Spelen, waren genomineerd voor de trofee van de Belgische sportjournalisten.

  "Ik dacht: Hallo? En wij? Een Belgisch team, Belgisch geleid, met Belgisch kapitaal. En we doen niet eens mee", klaagt Lefevere in Het Laatste Nieuws. "Met 60 overwinningen en als eerste wereldkampioen tijdrijden per ploeg is het raar dat wij niet in aanmerking komen."

  De hockeyploeg won uiteindelijk het referendum, voor de 4x400-lopers en de 4x100-zwemmers. Het wielerteam betaalt wellicht de tol van een olympisch jaar. "Die drie presteerden sterk, maar er werd niet gewonnen. En daar draait het in topsport toch nog altijd om. Wij deden dat wel, veelvuldig zelfs." De wielermanager vergeet wel even het goud van de 4x400m-atleten op het EK in de zomer.

  Omega Pharma-Quick Step kaapte uiteindelijk de vijfde plaats weg in de trofeejacht. "Gelukkig bracht de individuele titel van Tom (Boonen) soelaas."

  Lefevere (foto) vindt dat zijn ploeg niet naar waarde wordt geschat. "We maken een pijlsnel groeiproces door... Kijk eens van waar we komen. "From zero to hero" klinkt overdreven, maar het scheelt niet veel. Vorig jaar wilde iedereen bij ons weg, nu staan ze te trappelen om naar ons te komen."

  "Bloed, zweet en tranen heeft die omschakeling gekost. Zeker in de barre wielertijden waarin we verkeren."