• home
 • video
 • pas verschenen

  Wijnants: "Garrido ontziet niets of niemand"

  Garrido (r) had geen plaats in zijn kern voor Vleminckx (l).

  Club Brugge won afgelopen weekend weer en is onder coach Juan Carlos Garrido opgeklommen naar de derde plaats. Maar in zijn kern had de Spaanse coach geen plaats voor enkele grote namen en Sporza-journalist Stef Wijnants heeft het er in zijn analyse over.

  Met 13 op 15 klimt Club cijfermatig uit het dal en dat is maar goed ook. Onze competitie heeft een Club Brugge nodig dat bovenaan meedraait. Maar Garrido ontziet niets of niemand. Hij zet naam en faam en vooral kapitaal in de tribune.

  Figueras, Jorgacevic, Jørgensen, Almebäck, Trickovski en Vleminckx zaten lekker warm in de loges. Samen zijn ze goed voor 8 miljoen euro en contracten voor 20 jaar. Veel eersteklassers kunnen van zo'n budget alleen maar dromen.

  Het lijkt op pure kapitaalsvernietiging, maar Garrido kijkt niet om. Hij heeft niets te verliezen. Hij heeft een contract tot het einde van het seizoen en denkt: "My way or back to Spain".

  Maar of de beleidsmensen hiermee kunnen blijven lachen, dat betwijfel ik. Want zij worden hier toch wel echt in hun hemd gezet. Het zijn allemaal nieuwe spelers en zij zijn verantwoordelijk voor de aankoop van een twintigtal spelers.

  Niet vergeten: vorig jaar werkte Christoph Daum ook niet echt volgens het principe Verhaeghe-Mannaert en er kwam een einde aan die samenwerking. Dus, Garrido kan maar beter winnen. Maar Club heeft geen andere keuze. Het moet uit het moeras komen, ook al kost dat een bom geld.


  Stef Wijnants