• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "Ik scoor een belangrijke goal"

  Defoe en Dembele vieren samen met Vertonghen na de 1-0 tegen Swansea.

  Jan Vertonghen heeft Tottenham belangrijke punten bezorgd aan de top van de stand met de enige goal in de thuismatch tegen Swansea. "Nu kunnen we naar boven kijken", zegt de Rode Duivel, die met Tottenham vierde staat.

  Vertonghen trapte een kwartier voor tijd met een halve volley een vrijschop van Walker in doel. "Ik schoot zonder nadenken met mijn rechtervoet. Het was een goeie goal, de doelman stond op het verkeerde been", zegt "Superjan", zoals Spurs TV de Belg noemt, op de clubsite.

  "Het was een belangrijke goal. De twee teams uit Manchester zijn gevlogen, denk ik. Maar tussen de derde en de tiende zijn er maar een paar punten verschil. Everton verloor, wij kunnen naar boven kijken."

  Tottenham sprong over Everton naar de vierde plaats, met net als Chelsea 29 punten. Manchester United leidt met 42 punten, City telt er 36. De top vier in Engeland mag naar de Champions League.