• home
 • video
 • pas verschenen

  T1 Vercauteren krijgt sportief directeur boven zich

  Frank Vercauteren kan voortaan een beroep doen op de expertise van Jesualdo Ferreira.

  Jesualdo Ferreira kijkt voortaan over de schouders van coach Frank Vercauteren mee bij Sporting. De 66-jarige ex-coach van Porto, Benfica en Braga is aangesteld als sportief directeur van de Portugese topclub-in-nood.

  De klad zit er al een paar maanden in bij Sporting. De club miste haar competitiestart en ook de komst van Frank Vercauteren als hoofdcoach heeft nog niet veel zoden aan de dijk gezet.

  Na twaalf matchen telt Sporting nog maar 12 punten. Dat zijn er twintig minder dat stadsrivaal Benfica en zeventien minder dan nummer 2 Porto.

  Jesualdo Ferreira, die als coach drie keer kampioen werd met Porto en vorige maand buiten de deur werd gezet bij Panathinaikos, is de nieuwe man die de lijnen in de bestuurskamer moet uittekenen.

  "Na een noodzakelijke interne reorganisatie was dit het moment om Ferreira aan te stellen", zegt voorzitter Luiz Godinho Lopes. "Jesualdo heeft ervaring in het Portugese en internationale voetbal en was trainer bij de Portugese -21. Bij Sporting wordt hij als het ware de hoofdtrainer van al onze ploegen."

  De komst van Ferreira betekent niet dat Vercauteren plots ter discussie zou staan. Lopes: "Het is simpel: Frank Vercauteren is de trainer, want hij heeft nog een contract tot juni." De voorzitter belooft alvast een drietal versterkingen in de wintertransferperiode.