• home
 • video
 • pas verschenen

  Prins Filip overhandigt Trofee aan Van Acker

  Prins Filip geeft Evi Van Acker een woordje uitleg.

  Een dag na haar verkiezing tot Sportvrouw van het Jaar heeft Evi Van Acker uit handen van prins Filip de Trofee voor Sportverdienste 2012 gekregen. "Ik ben echt heel trots", zegt ze.

  Dat Van Acker de 84e Nationale Trofee voor Sportverdienste zou krijgen, werd op 8 november al bekendgemaakt. Maandag kreeg ze de Trofee van prins Filip, in het stadhuis van Brussel. Onder meer IOC-voorzitter Jacques Rogge en Eddy Merckx woonden de ceremonie bij.

  "Dit is ongelooflijk, ik ben echt heel trots. Dit is heel positief voor de zeilsport en ook een bron van inspiratie voor de jongeren", zegt Van Acker.

  "Wie wil zeilen, moet er vooral plezier aan beleven. Je hebt ook doorzettingsvermogen nodig en je mag de moed niet laten zakken als het weer wat slechter wordt. Mijn motto is "Never give up"."

  Van Acker zal de komende tijd niet veel op het water te vinden zijn. "Mijn eerste doelstelling zijn mijn examens van januari en juni. Daarna heb ik wat meer tijd", vertelde de studente bio-ingenieurswetenschappen.

  Van Acker wordt dit jaar overladen met prijzen

  Een sporter kan de Trofee voor Sportverdienste maar één keer in zijn of haar carrière krijgen. Van Acker, die brons won op de Olympische Spelen in Londen, kreeg dit jaar ook al de Vlaamse Reus en werd gisteren dus uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar.