• home
 • video
 • pas verschenen

  Mannaert: "Steunen Garrido bij zijn keuzes"

  Ondanks de 13 op 15 onder Juan Carlos Garrido is het nog niet allemaal positief bij Club Brugge. Manager Vincent Mannaert verdedigt de keuzes van de nieuwe coach. "Hij heeft onze steun bij zijn keuzes", zegt Mannaert op de site van Club.

  Club Brugge klopte afgelopen weekend Bergen, goed voor de vierde zege in vijf competitiewedstrijden onder Juan Carlos Garrido. "De 13 op 15 is zeker positief, want we komen uit een diep dal met vijf nederlagen op een rij. Nu is het qua resultaten prima en dat sluit aan bij onze verwachtingen", vertelt Mannaert, die wel toegeeft dat het spel nog niet goed is.

  "We hebben nog niet het beste Club Brugge gezien. Het loopt af en toe nog moeizaam, maar het is belangrijk dat er een collectief is en dat er geknokt wordt voor elkaar."

  Voor de match tegen Bergen hakte Garrido op spelersvlak enkele knopen door. Voor Almebäck, Figueras, Jorgacevic, Jørgensen, Trickovski en Vleminckx was er geen plaats in de wedstrijdselectie.

  "Dat is logisch, met een kern van 26 spelers moet de coach keuzes maken om wedstrijden te winnen", zegt Mannaert. "Er wordt nu gefocust op de spelers die naast de selectie vallen, maar jongens als Birger Verstraete en Maxime Lestienne komen tot ontplooiing en Bacca begint nu ook opnieuw te scoren."

  "Nog niets concreet voor uitgaande transfers"

  Club Brugge zal wellicht actief zijn op de transfermarkt in de winterstop. "We kijken zoals altijd rond en als er opportuniteiten komen, dan zullen we daar op ingaan", zegt Mannaert.

  "Er is nog niets concreets voor uitgaande transfers, maar het kan dat spelers die minder aan bod komen willen vertrekken. Dan zullen we dat speler per speler bekijken en evalueren."

  Vadis Odjidja was in de zomer bijna weg naar Everton. "Er zijn de afgelopen maanden nog wat contacten geweest voor Odjidja, maar tot nu is er niets concreets voor een transfer in de winter."