• home
 • video
 • pas verschenen

  Gillet: "Je moet rustig blijven onder fluitconcerten"

  Gillet had heel wat moeite om OHL-speler Azevedo in toom te houden.

  Guillaume Gillet deelde in de malaise tegen OH Leuven. De rechtsback van Anderlecht kreeg de paars-witte supporters enkele keren over zich heen tijdens de moeizame overwinning.

  Anderlecht had in een van zijn slechtste wedstrijden van het seizoen twee ingevingen van Dieumerci Mbokani nodig om het laken naar zich toe te trekken.

  Het thuispubliek had buiten de twee Brusselse goals niet veel om zich aan op te warmen en gaf hardop lucht aan zijn ongenoegen. Zo kreeg onder meer Guillaume Gillet een paar keer de volle laag.

  Gillet: "Hoe meer er gefloten wordt, hoe slechter het voetbal meestal wordt. Fluitconcerten zijn niet leuk, maar ik ben hier al vijf jaar en dan leer je daarmee leven. De kunst is om rustig te blijven en de fans niet tegen jou in het harnas te jagen."

  Gillet zou voor een deel geviseerd zijn na uitspraken dat hij Anderlecht wil verlaten. Maar hij reageert als door een wesp gestoken op dat verhaal. "Ik ontken ten stelligste dat ik dat gezegd heb", zegt hij. "Iedere speler staat open voor een goed bod uit het buitenland, maar even goed wil ik mijn carrière hier afsluiten."