• home
 • video
 • pas verschenen

  Boom: "Kom niet om bijrolletje te spelen"

  De cross in Sint-Niklaas pakt als enige Belgische veldrit uit met Lars Boom als deelnemer. De wereldkampioen van 2008 rijdt woensdag zijn eerste van drie crossen dit seizoen. "Ik wil het de toppers lastig maken", zegt hij.

  "Na Sint-Niklaas rijd ik nog op 3 januari in Surhuisterveen en ik start ook in het Nederlandse kampioenschap. In de WB-cross in Rome had ik geen zin", vertelt de Nederlander van Blanco.

  "Ik had ook aanbiedingen om in de drukke eindejaarsperiode in België te rijden, maar daar had ik geen zin in. Ik wil thuis zijn tijdens de feestdagen na de geboorte van ons eerste kindje en omdat ik jarig ben op 30 december."

  Lars Boom komt met beperkte ambitie aan de start in Sint-Niklaas. "Je kunt van mij niet verwachten dat ik al met Sven Nys en Niels Albert zal strijden om de overwinning."

  "Maar ik kom niet om een bijrolletje te spelen. Ik wil het de toppers moeilijk maken. Veldrijden is een goeie training met het oog op het wegseizoen en ik zou graag weer Nederlands kampioen worden."

  "Ik heb het veldrijden gevolgd en Nys is echt de heerser. Ik vind het heel sterk wat hij nog kan. In de plaats van de anderen zou ik harder trainen, maar dat is niet mijn probleem."

  "Ik kan ooit een klassieker winnen"

  Lars Boom ziet het veldrijden enkel als voorbereiding op het wegseizoen. "Dat blijft bij mij de voorrang krijgen." De kopman van Blanco (ex-Rabobank) wil vooral scoren in de klassiekers.

  "Met eindwinst in de Eneco Tour en een ritzege in de Ster ZLM Toer waar ik met Mark Cavendish de wereldkampioen klop, vind ik dat ik het beste van mijn vier wegseizoenen achter de rug heb."

  "Ik was zesde in Parijs-Roubaix en in het WK eindig ik op de vijfde plaats. Dat sterkt me in de overtuiging dat ik ooit een grote klassieker kan winnen. Dat is mijn ambitie voor de toekomst."