• home
 • video
 • pas verschenen

  Balotelli gaat strijd aan met eigen club

  "Balotelli (l) moet hard werken op training", zegt coach Mancini (r).

  Mario Balotelli sleept zijn eigen club, Manchester City, voor een tribunaal van de Premier League. Balotelli betwist een boete die de club hem had gegeven.

  City had Balotelli vorig seizoen een boete van twee weken loon (zo'n 415.000 euro) gegeven, omdat hij door schorsingen 11 wedstrijden moest missen. Balotelli tekende intern beroep aan, maar een onafhankelijk panel binnen het City-bestuur hield vast aan de straf. Woensdag buigt het tribunaal zich normaal gezien over de zaak.

  Balotelli zit ook sportief in een dal. Na een belabberde prestatie tegen stadsrivaal Manchester United werd hij vorig weekend voor de wedstrijd tegen Newcastle zelfs uit de selectie gelaten.

  "Mario is niet in vorm en bleef daarom thuis, dat is de enige reden", zei coach Roberto Mancini. "Om zijn plaats te heroveren moet hij werken op training en als hij wel speelt, moet hij goed spelen."