Ga naar de inhoud

"Christian Benteke is Didier Drogba II"

 ma 17 december 2012 12:37
Christian Benteke is tegen Liverpool goed voor twee goals en één assist.
Christian Benteke heeft bijna op zijn eentje Aston Villa de zege bezorgd bij Liverpool met twee goals en één assist: 1-3. "Hij kan een van de besten worden", zegt Aston Villa-coach Paul Lambert.

De Engelse voetbalwereld is helemaal weg van de Rode Duivel, zijn coach in het bijzonder. Lambert bewierookt Benteke, en niet voor de eerste keer dit seizoen.

"Ik heb altijd geweten dat hij dit in zich had. Ik vind geen nieuwe woorden meer om deze grote jongen te beschrijven. Hij is ongelooflijk."

"Hij is nog maar 22 en kan zijn wie en wat hij wil. Hij is een topkerel en dat is heel belangrijk. Iedereen speelt graag aan zijn zijde. Hij is een sensatie."

Lambert is vooral onder de indruk van wat Benteke al presteert op zo'n jonge leeftijd. "Er zijn er niet veel die hem van de bal kunnen zetten. Op zijn 22e heeft hij het in zich om een van de besten te worden. Ik wil niet te veel druk op hem zetten, maar ik durf niet te denken aan het potentieel dat zo'n jong iemand als hij heeft."

De Engelse media over Benteke

  • Sunday Express: "Als verdedigers dachten dat het makkelijker zou worden zonder Drogba, is dit geen leuke verrassing: Benteke is Drogba II."
  • Independent on Sunday: "Liverpool werd niet alleen geklopt, het werd aan stukken gespeeld door Benteke en Weimann, jonge, relatief goedkope talenten."
  • Daily Star on Sunday: "A masterclass from Christian Benteke."
  • Sunday People: "Het was de dag waarop Lamberts lammetjes leeuwen werden en niemand brulde luider dan Benteke."