"Twente licht optie op Dedryck Boyata niet"

    Boyata kwam eind augustus op huurbasis naar Twente.

    Volgens het Nederlandse sporttijdschrift Voetbal International heeft de Belg Dedryck Boyata Twente niet kunnen overtuigen. Hij zou in de winterstop moeten terugkeren naar Manchester City.

    In de zomer had Twente-trainer Steve McClaren nog hard aangedrongen op de komst van Dedryck Boyata. Nu ziet de club af van de optie om de jonge Belg ook na de winterstop te huren van Manchester City. Boyata heeft niet kunnen tonen dat hij een meerwaarde is.

    Boyata speelde in vijf competitiematchen bij Twente, vier keer als invaller. Boyata kreeg zijn kans in het bekerduel tegen Den Bosch, maar hij kreeg al na 23 minuten rood en Twente werd uitgeschakeld. Europees speelde hij drie keer voor Twente in de EL.