• home
 • video
 • pas verschenen

  Stepanek schenkt Tsjechië zege in Daviscup

  Tsjechië wint de Daviscup tennis.

  Tsjechië heeft de Daviscup tennis gewonnen. Radek Stepanek bezorgde zijn land het beslissende punt in de finale tegen titelverdediger Spanje. Hij klopt Nicolas Almagro in vier sets.

  Titelverdediger Spanje stond bij aanvang van de derde dag met de rug tegen de muur. Ferrer moest winnen tegen Berdych anders was het over.

  De Tsjech bood wel stevig weerwerk, maar moest zich toch gewonnen geven in drie sets. Ferrer besliste de wedstrijd met zijn eerste matchpunt. De wedstrijd tussen Stepanek en Almagro moest voor de beslissing zorgen.

  En het was Radek Stepanek die de overwinning binnenhaalde voor de Tsjechen. Na een spannend duel versloeg hij Almagro in vier sets. Zo wint Tsjechië voor het eerst sinds 1980, toen nog als Tsjechoslovakije, de Daciscup.

  Tsjechië begon met voorsprong aan de slotdag

  Ferrer en Stepanek mochten vrijdag de spits afbijten. Ervaren rot Stepanek moest diep in zijn trukendoos graaien om Ferrer het vuur aan de schenen te kunnen leggen, maar uiteindelijk haalde de klasse van de Spanjaard het simpel.

  Het duel tussen Berdych (foto) en Almagro werd nachtwerk. Almagro maakte een break in de vijfde set eerst nog goed, maar mocht daarna toch weer zijn service inleveren. De match duurde vier uur. Het is de eerste nederlaag van het jaar in de Davis Cup voor Almagro.

  Zaterdag brachten Berdych en Stepanek hun land op één punt van de overwinning. De Tsjechen moesten in het dubbelspel de eerste set nog aan Granollers en Lopez laten, maar daarna maakten ze hun status van uitstekend dubbelpaar helemaal waar.

  Voor 13.000 dolenthousiaste fans in de O2 Arena wonnen ze de drie volgende sets en benutten ze hun derde matchpunt. De twee wonnen in de Daviscup al 12 dubbels, ze verloren er nog maar één.