• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys: "Explosiviteit is een voordeel"

  Nys scoort een twee op twee dit weekend.

  Sven Nys heeft er met twee zeges weer een topweekend opzitten. Na Hasselt was hij nu ook de beste in Gavere. "Ik was toch iets minder zeker vandaag", zegt Nys. Klaas Vantornout voelde zich naar eigen zeggen dan weer beter dan ooit, terwijl Niels Albert een slechte dag had.

  Nys scoort 2 op 2 dit weekend, nadat hij gisteren ook al in Hasselt won. "Maar ik voel wel dat ik vermoeid ben", zegt hij. "Ik begin mijn stem te verliezen na de cross, een teken van vermoeidheid. Ik kan wel wat rust gebruiken."

  Nys wachtte even met zijn achtervolging op de ontketende Klaas Vantornout. "Dat was nodig, want als je hier één keer over je toeren gaat, herstel je misschien niet meer", zegt Nys.

  "Toen Klaas echt ver begon weg te rijden en er niemand reageerde, besloot ik m'n eigen cross te rijden."

  "In de laatste ronde heb ik iets geprobeerd, maar Klaas liep me als het ware bijna van m'n sokken. Daarna zat er niet veel meer op. Ik besloot te herstellen en op mijn spurt te teren. Dat is een voordeel: mijn explosiviteit."

  Vantornout: "Was nooit eerder zo sterk"

  Klaas Vantornout reed een heel goeie wedstrijd. De Sunweb-renner streed tot op het einde mee voor de zege. Alleen is er jammer genoeg voor hem ook nog Sven Nys.

  "Zo is het inderdaad", zegt Vantornout. "Het is een mooi parcours en ik ben al een heel seizoen heel sterk bezig. Vorig weekend had ik een dipje, maar ik bewijs nu weer dat ik er sta. Ik heb me nooit eerder zo sterk gevoeld."

  "Ik had pech in het begin, maar dat hoort erbij. Misschien kost dat me wel de krachten die ik het einde net te kort kom. Maar ik denk dat er sowieso niet veel tegen Nys te beginnen was. We hebben een mooi duel geleverd."

  Albert: "Ik was weer niet goed"

  Niels Albert kwam niet in het stuk voor in Gavere. De wereldkampioen moest op ruime afstand van Nys vrede nemen met de zesde plaats. "Ik was net als zaterdag in Hasselt niet goed. Ik had niks: geen kracht in de benen, niet de juiste banden", zegt Albert.

  "Op een parcours zoals dat van Hasselt kun je dat nog camoufleren, maar hier wreekt dat zich. Al chance dat hier niet met seconden wordt gewerkt, ook al verlies ik ook een pak punten. Ik moet al hopen op een pechdag van Nys, maar dat wens je niemand toe."

  Bart Wellens wist een podiumplaats uit de brand te slepen. "Ik miste de aansluiting, doordat ik op de klim niet voorbij Aernouts geraakte, die pech had met zijn derailleur. Ik heb dan m'n eigen tempo gereden en heb zo Pauwels nog kunnen pakken"

  "In de laatste ronde heb ik alles gezet op het lopen. Ik ben wreed content, ik voelde me heel goed."

  Pauwels: "Mijn rug was niet in orde"

  Kevin Pauwels kwam in Gavere niet verder dan de vierde plaats. "Of er meer had in gezeten? Op dit parcours niet, denk ik. Maar ik had misschien toch beter gekund, want mijn rug was niet in orde", zegt Pauwels.

  "Ik ben voor de wedstrijd nog gevallen en zaterdag ook al. Ik denk dat er weer werk aan is. Maar met een keer naar de kinesist te gaan zal het wel in orde zijn. Nys ging bij zijn demarrage te snel. Gelukkig is Klaas al een heel seizoen goed bezig." (reactie op Vier)
   

  Stybar: "Nys is beste veldrijder ooit"

  Ook Zdenek Stybar was kennelijk onder de indruk van de prestatie van Sven Nys. De Tsjech spaarde via Twitter de superlatieven niet om zijn bewondering voor Nys uit te drukken.