• home
 • video
 • pas verschenen

  Geeraerd ontslagen bij Waasland-Beveren

  Dirk Geeraerd hielp Waasland-Beveren vorig seizoen aan de promotie.

  Waasland-Beveren heeft de samenwerking met coach Dirk Geeraerd stopgezet. "Een pijnlijke beslissing", zegt de club. Waasland-Beveren leed zaterdag zijn negende nederlaag van het seizoen en staat na 16 speeldagen op de laatste plaats in de Jupiler Pro League.

  "Het ontslag van Dirk Geeraerd is een pijnlijke beslissing", meldt Waasland-Beveren.

  "Qua inzet en gedrevenheid kunnen we hem niets verwijten. Hij speelde twee eindrondes in tweede klasse en behaalde de promotie naar de Jupiler Pro League, het beste bewijs van zijn schitterende kwaliteiten."

  "Zijn harde en meestal ondankbare werk heeft spijtig genoeg niet geleid tot de verhoopte resultaten. In het belang van de club moest het bestuur deze maatregel nemen."

  "De club wenst Dirk Geeraerd te danken voor de mooie jaren die achter de rug liggen en wenst hem alle succes in zijn verdere trainerscarrière."

  "In afwachting van de aanstelling van een nieuwe trainer zal David Penneman de trainingen leiden."

  Zesde ontslag van het seizoen

  Dirk Geeraerd (48) was bijna 2,5 jaar aan de slag bij Waasland-Beveren. Vorig seizoen loodste hij de club via de eindronde naar de hoogste klasse.

  Gisteravond leed Waasland-Beveren tegen Club Brugge (2-6) zijn negende nederlaag van het seizoen. Door de zege van Cercle Brugge tegen Racing Genk (3-1) staat de club troosteloos laatste in het klassement.

  Geeraerd is al de zesde coach die dit seizoen zijn koffers moet pakken in eerste klasse, na Ron Jans (Standard), Trond Sollied (AA Gent), Bob Peeters (Cercle Brugge), Georges Leekens (Club Brugge) en Chris Janssens (Lierse).

  Poppe: "Beslissing zo lang mogelijk uitgesteld"

  Waasland-Beveren is niet over één nacht ijs gegaan bij het ontslag van trainer Dirk Geeraerd. "De resultaten verplichten ons tot deze drastische maatregel", zegt sportief manager Dirk Poppe.

  "We hebben het zo lang mogelijk uitgesteld, maar iedereen beseft in welke positie we zitten. We hebben heel veel ambitie om onze moeilijk verworven plek in eerste klasse te behouden en daarom moesten we deze onsympathieke beslissing nemen."

  "Het is ook voor ons heel pijnlijk want we hebben 2,5 jaar goed samengewerkt met Geeraerd. Hij heeft de club vele diensten bewezen en zal de annalen ingaan als de trainer die ons naar eerste klasse bracht. Maar de resultaten zijn nu eenmaal het belangrijkste."

  "Ik heb de spelers vanochtend op hun verantwoordelijkheid gewezen. Iedereen moet eens voor de spiegel gaan staan en sommigen zullen schuld moeten bekennen."

  Glen De Boeck wordt al genoemd als opvolger van Geeraerd. "Ik heb dat ook al gehoord, maar naast hem zijn er nog heel wat trainers beschikbaar. Daar zitten een paar potentiële kandidaten bij. Het is nog kort dag, maar we gaan het zeker niet op de lange baan schuiven."