• home
 • video
 • pas verschenen

  Vettel deelt mentale tik uit aan Alonso

  Vettel kan zondag zijn derde wereldtitel veroveren.

  Sebastian Vettel vertrekt zondagavond vanaf de pole in Austin. In zijn Red Bull domineerde de Duitse wereldkampioen de kwalificaties. Alonso, Vettels laatste opponent in de WK-race, had een minder dagje en start pas als achtste.

  Het F1-seizoen nadert zijn ontknoping. Morgen staat de GP van de Verenigde Staten op het programma en die voorlaatste manche van het WK kan de beslissing over de wereldtitel al vallen.

  Als Vettel morgen zijn voorsprong in de WK-stand op Alonso van 10 naar 25 punten kan brengen, dan is de Duitser voor de derde keer op een rij wereldkampioen.

  En Vettel deelde tijdens de kwalificaties al een ferme tik uit. Hij snelde in zijn Red Bull naar de poleposition en rivaal Fernando Alonso start pas als achtste.

  Voor Vettel is het de zesde poleposition van het seizoen. Op de eerste rij krijgt hij het gezelschap van Lewis Hamilton, die in zijn McLaren in de buurt van Vettel bleef.
   

  Romain Grosjean (Lotus) moest vijf plaatsen achteruit, omdat hij zijn versnellingsbak wisselde. Hij start zo dus pas als achtste.