• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Wat heeft Garrido al bewezen?"

  "Garrido heeft nog maar één ploeg gehad. Eén ploeg."

  Hein Vanhaezebrouck stelt zich vragen bij de aanstelling van de Juan Carlos Garrido bij Club Brugge. "Ik heb daar een probleem mee, zeker als je ziet hoeveel Belgische trainers werkloos blijven", zegt de coach van KV Kortrijk.

  Met Juan Carlos Garrido heeft Club Brugge voor een Spaanse opvolger gekozen als opvolger van Georges Leekens.

  "Ik vind het een heel spijtige zaak. Als ik zie hoeveel onbekenden in onze competitie komen werken, dan heb ik daar een probleem mee, zeker als je ziet dat veel Belgische trainers werkloos blijven", zegt Kortrijk-coach Hein Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

  "Wat heeft Garrido al bewezen? Hij heeft nog maar één ploeg gehad. Eén ploeg, hé. Hoe kan je dan zeggen dat je iemand met ervaring hebt binnengehaald?"

  "'Het is niet omdat hij het Kortrijk van Spanje van klein naar groot heeft gebracht dat hij ervaring heeft. Met Senna, Cazorla en noem maar op liep daar ook redelijk wat talent rond. Het is dus niet dat Garrido plots de man is met de ervaring die bij Brugge de wereld gaat veranderen. Ik heb daar mijn bedenkingen bij."

  "Daum is een ander verhaal"

  Vorig seizoen ging Club Brugge in zee met Christoph Daum, ook een buitenlander. "Dat is een ander verhaal", vindt Hein Vanhaezebrouck. "Hij heeft de hele wereld afgereisd, bij verschillende clubs in Turkije en Duitsland gewerkt, heeft alles meegemaakt wat hij kan meemaken, is zo doorgewinterd als maar kan zijn."