• home
 • video
 • pas verschenen

  Meersman trekt deur van Lotto-Belisol dicht

  Meersman reed maar een jaar voor Lotto-Belisol.

  Gianni Meersman (26) verlaat Lotto-Belisol. De renner heeft zijn nog lopende contract verbroken. Waar hij heen gaat, is nog niet bekend. Lotto-Belisol betreurt de beslissing van Meersman, "maar de ploeg moet rekening houden met haar financiële mogelijkheden".

  Meersman werd profrenner bij Discovery Channel en trok daarna naar Française des Jeux. Sinds begin dit jaar was Meersman in dienst bij Lotto-Belisol.

  Na een goed seizoensbegin viel Meersman geblesseerd uit in de Giro. Hij zette dat recht met een prima najaar. Een sterke Vuelta werd beloond met een selectie voor het WK (foto), waar hij Philippe Gilbert aan de wereldtitel hielp.

  Meersman heeft een andere ploeg gevonden (welke is nog niet bekend) en maakte een eind aan zijn lopende verbintenis met Lotto-Belisol.

  De Belgische wielerformatie betreurt zijn vertrek. "Maar wij moeten rekening houden met onze financiële mogelijkheden en beperkingen én de komst van nieuw talent. Wij wensen Gianni het beste in zijn carrière", zo luidt het in een communiqué.

  "Mijn nieuwe ploeg zie ik als een stap vooruit"

  Meersman zelf laat het achterste van zijn tong niet zien. "Ik begrijp dat iedereen de naam van mijn nieuwe ploeg wil weten, maar dat laat ik aan haar over. Er zijn nog enkele details die we moeten regelen. Ik heb een mondelinge overeenkomst en die wil ik niet op de helling zetten. Ik zie het als een stap vooruit. Met Lotto-Belisol is er geen ruzie, dit is mijn beslissing."