• home
 • video
 • pas verschenen

  Figueras: "Ik ben geen saboteur"

  Jordi Figueras en Juan Carlos Garrido

  Club Brugge-verdediger Jordi Figueras sukkelt met een vertrouwenscrisis. "Ik ben kwaad op mezelf, maar ik weet dat ik alles heb om een topverdediger te zijn", zegt de Spanjaard. "Dat ik de vorige trainer zou gesaboteerd hebben, is onzin."

  Jordi Figueras zit in een dal. "Zelfs ik loop hem eraf", zei Johan Boskamp in Extra Time. "Ik weet ook wel dat we niet in de beste vorm zitten. De ploeg niet, ikzelf evenmin. De rotslechte wedstrijd tegen Anderlecht (6-1) was wellicht de druppel", zegt Figueras in de kranten.

  "Samen met de partij in Bordeaux (4-0) was het zonder twijfel de slechtste uit mijn leven.  En dan kan je niet anders dan heel kwaad zijn op jezelf."

  "Op zulke momenten ga je voor de spiegel staan. Ik bekijk en analyseer mijn wedstrijden altijd achteraf zodat ik aan mijn fouten kan werken en vertrouwen kan putten uit wat ik wel goed deed."

  "Ik ben een optimist. Ik geloof dat ik er weer uit kan komen. Ik weet wat ik kan en ik heb de kwaliteiten om een topverdediger te zijn. Dat wil ik zo snel mogelijk weer tonen."

  "Linksachter is mijn positie niet"

  Bij zijn aankomst in Brugge maakte Jordi Figueras vorig seizoen indruk als centrale verdediger. "Toen was ik met veel vertrouwen van Rayo Vallecano overgekomen. Dit seizoen werd het een heel ander verhaal", zegt hij.

  "Het begon toen ik links achteraan moest spelen. Voor de ploeg wilde ik dat nog wel doen, maar dat is mijn plaats niet."

  "Dat gaf me al geen goed gevoel. En toen we nadien als ploeg de slechte resultaten opstapelden, raakte het vertrouwen helemaal zoek."

  "Er is gesuggereerd dat ik de vorige trainer zou gesaboteerd hebben. Of dat ik een van de aanstokers was toen we onze supporters niet gingen groeten. Dikke onzin, die stilaan mag ophouden."

  "Garrido komt uit zelfde voetbalcultuur"

  Met Juan Carlos Garrido heeft Jordi Figueras nu een trainer die dezelfde taal spreekt. "Het is altijd leuker, maar meer dan een detail is dat niet. Mijn Engels is goed genoeg", zegt de Spanjaard.

  "Ook onder de vorige trainer wist ik perfect wat mijn opdracht was. Wat wel een voordeel is: de nieuwe coach komt uit dezelfde voetbalcultuur als ik."

  "Garrido is het type trainer dat zo veel mogelijk de bal wil hebben en controle over het spel houdt. En hij houdt van discipline en intensieve trainingen. Hij legt er graag de pees op. Wat we misschien wel nodig hebben."

  "Ik blijf optimistisch: Club Brugge heeft nog altijd een van de sterkste kernen in België. Als we ons nu herpakken en een goede tweede seizoenshelft spelen, kunnen we nog altijd meedoen voor de titel."