• home
 • video
 • pas verschenen

  City doet erg goeie zaak, Chelsea en Everton niet

  Vincent Kompany (l) wint het duel van Christian Benteke (r).

  Manchester City is over stadsgenoot United naar de eerste plek gesprongen. Kompany en co wonnen met 5-0 tegen het Aston Villa van Benteke, United verloor in Norwich. Hazard scoorde voor Chelsea, maar verloor bij West Bromwich. Fellaini ging met Everton onderuit bij Reading.

  Manchester City had bijna de hele eerste helft nodig om een gaatje te vinden in de Villa-defensie. Toen Silva dat net voor de rust vond, was de veer gebroken bij de bezoekers.

  Kompany zag na de rust hoe de Argentijnse spitsbroeders Agüero en Tevez elk twee keer scoorden, waaronder ook allebei een penalty. Kompany speelde 90 minuten bij de kampioen, Benteke maakte 83 minuten vol.

  City lachte helemaal in zijn vuistje, toen later op de avond het nieuws kwam dat de stadsrivaal in Norwich verloor. Pilkington scoorde op het uur met een fantastische kopbal. United drukte, maar kon een derde nederlaag niet vermijden.

  Chelsea moet de rol bovenaan wat lossen. Het verloor met 2-1 bij  West Bromwich, waar Chelsea-huurling Lukaku (zoals afgesproken) niet mocht meedoen. Hazard (foto) wiste kort voor de rust de 1-1 van Long uit, maar Odemwingie (ex-La Louvière) bracht West Brom tot op 1 punt van Chelsea.

  Everton miste de aansluiting met de top. Naismith maakte de snelle 0-1, maar Le Fondre wiste op zijn eentje die voorsprong uit. Tien minuten voor tijd bezorgde hij vanaf de stip Reading zijn eerste zege van het seizoen. Fellaini, 90 minuten in het verliezende kamp, pakte geel.