• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende: "Aalstar wilde topper niet uitstellen"

  Vrijdagavond ontvangt Aalstar Oostende in de eerste klasse van het basketbal. De thuisploeg onderging in de zomer een grondige facelift en verloor onder meer topschutter Chris Copeland, maar staat na zes speeldagen toch weer op kop. En met Ryan Thompson hebben ze bij Aalstar een nieuw goudklompje beet. Bij Oostende heerst er onvrede over het tijdstip van de wedstrijd.

  In tegenstelling tot zijn broer Jason (Sacramento Kings) raakte Ryan Thompson niet in de NBA. Via de D-League en Italië (Brescia) belandde hij in Aalst. Na zes speeldagen is de forward topscorer in de Ethias League.

  "We hielden hem al enkele jaren in het oog. Talentvol, atletisch sterk en een winnaar. Zulke spelers zie je niet vaak", zegt Aalstar-coach Brad Dean in De Morgen.

  Na Huffman, Hall, Wilkinson, Lojeski, Greene en Copeland - die na Aalstar allemaal naar Oostende, Charleroi of de NBA trokken - heeft Aalstar dus alweer een goudhaantje in huis. "Plaats Thompson ook maar in dat rijtje", zegt Dean. "Op zijn 24e heeft hij nog veel progressiemarge."

  Thompson: "Bij Aalstar heb ik veel verantwoordelijkheid, dat is goed voor mijn verder ontplooiing. Als ik mijn NBA-droom wil waarmaken, moet ik constanter worden. Vooral in mijn driepuntshot."

  Oostende: "Aalstar weigerde de match uit te stellen"

  Oostende heeft zich niet optimaal kunnen voorbereiden op de topper. Het speelde woensdag nog Europees in Rusland. Donderdag om 1u stond de kustploeg nog op de luchthaven van Kazan.

  "Wanneer je van dinsdag tot donderdag naar de Oeral moet voor een Europees topduel is het niet verantwoord om op vrijdag de Belgische topper te spelen", zegt Oostende in Het Laatste Nieuws.
  "De weigering van Aalstar om de match uit te stellen, toont niet alleen een schrijnend gebrek aan solidariteit, maar ook een gebrek aan visie van sommige clubleiders."