• home
 • video
 • pas verschenen

  Lammers: "Naar Champions Trophy voor ervaring"

  De Nederlander Marc Lammers is nu ruim een maand aan de slag als bondscoach van de Red Lions. Over twee weken wacht hem een eerste grote opdracht, met de Champions Trophy in Melbourne (Aus). Voor de Belgische hockeymannen is het slechts een tussenstap naar de latere doelen: EK, WK en Olympische Spelen.

  "We trekken naar de Champions Trophy met een erg jong team. Het doel is om ervaring op te doen, maar we willen wel elke match presteren. Het wordt moeilijk, zeker tegen Australië dat met hetzelfde team aantreedt als op de Olympische Spelen", vertelt Marc Lammers aan Sporza.

  "We willen met elke stap sterker worden en we gaan kijken of we beter kunnen doen dan de zevende of de achtste plaats. We willen proberen om in de top 6 te eindigen."

  "Ik heb het tot nog toe goed naar mijn zin in België. Iedereen is enthousiast en leergierig. Er is heel veel potentie en dat stralen we ook uit. Nu moeten we de dingen waar we invloed op hebben telkens met enkele procenten verbeteren. Want als je altijd alles op dezelfde manier doet, krijg je ook hetzelfde resultaat. En dat willen we niet. We willen beter doen."

  "Een stap extra zetten, wil ook zeggen dat er misschien keuzes moeten worden gemaakt in het leven. Hockey moet op de eerste plaats komen. Als je een stap vooruit wil zetten, moet je er iets voor doen."

  "Of een olympische medaille in 2016 een droom is? Dromen doe je 's nachts, keihard werken is voor overdag. Dat besef is er wel. Dromen realiseren mag, maar resultaten halen moet. Maar de mogelijkheid is er wel. We hebben al een ervaren ploeg en er komen nog goeie jongeren bij."

  "We willen nu een hecht team smeden, dat misschien al kan verrassen op het EK in eigen land volgend jaar. En anders op het WK 2014 en zeker op de Olympische Spelen in 2016."

  België in de Champions Trophy