• home
 • video
 • pas verschenen

  Jaime Ruiz (KVM): "Neen, dit is het einde niet"

  Een beeld dat de KVM-fans nog niet vaak zagen: Jaime Ruiz die viert.

  In 2009 was Jaime Ruiz nog topschutter in de Jupiler Pro League. De laatste jaren is zijn carrière een lijdensweg. Nu is de Colombiaanse spits weer minstens drie maanden out, na een operatie aan zijn voet.

  "Het is verschrikkelijk. Dit is opnieuw een klap", zucht Jaime Ruiz in Gazet van Antwerpen.  Ruiz blesseerde zich, toen de keeper van Bertrix in de beker domweg op zijn voet viel. "Maar ik moet er doorheen. De steun van mijn vriendin, familie en collega's maakt het draaglijk."

  "Iedereen mag denken wat hij wil, maar ik zeg u: dit is niet het einde van mijn carrière. Nog geens seconde heb ik aan stoppen gedacht. Op een dag stopt de pech en breekt een nieuwe groeiperiode aan."

  "Een mirakel heb ik niet nodig. Alleen werken en trainen helpt." In Mechelen is Ruiz in juni einde contract. "Ik begrijp dat KVM afwacht. Nu telt alleen fit worden. Misschien wordt 2013 mijn geluksjaar. Ik blijf erin geloven."