• home
 • video
 • pas verschenen

  Gerets: "Kan hier op mijn gemak een pint drinken"

  Eric Gerets (58) geniet van zijn leven in Qatar. Een leven zonder stress. "Als je wat ouder wordt, is dat belangrijk", zegt de Belgische coach van Lekhwiya in een gesprek met La Dernière Heure. En bondscoach Marc Wilmots wenst hij een leven als Guy Thys toe.

  Bij Lekhwiya heeft Gerets naar eigen zeggen rust gevonden. Hij heeft een contract tot 2015. Na Duitsland, Turkije, Frankrijk, Saudi-Arabië en Marokko leidt hij een leven in Doha.

  "Hier is levenskwaliteit en wanneer je wat ouder bent, speelt dat een rol", vindt Gerets. "De werkomstandigheden zijn uitmuntend en vooral, niemand herkent mij hier. Zo rustig mogen leven, is een cadeau. Ik kan nu op mijn gemak een pint drinken in een Belgisch café hier."

  Druk van de supporters voelt Gerets alvast niet bij Lekhwiya. "In de stadions in Qatar zitten hooguit enkele honderden supporters. Soms zelfs maar tussen de 25 en de 100."

  "Maar de druk is er wel van de club uit en de voorzitter. Wat dat betreft, is er geen verschil met andere clubs. Het is uiteraard aangenamer om voor 30.000 fans te spelen, maar motivatie is er altijd."

  De eigenaar van Lekhwiya is ook de baas bij PSG. "De voorzitter wou mij al heel lang. Ook bij PSG, vóór Carlo Ancelotti er trainer was. Maar in Frankrijk kan ik alleen voor mijn ex-club Olympique Marseille werken."

  "Dat het nog lang moge duren met Wilmots"

  Als Gerets met een Belgische journalist praat, zijn de Rode Duivels nooit ver weg. "Of ik ooit nog zin heb om bondscoach te worden? Door het succes van de nationale ploeg en Marc Wilmots stelt die vraag zich niet."

  "Ik zal blij zijn als Wilmots hetzelfde parcours aflegt als Guy Thys. Dat het dus heel lang moge duren", zegt Gerets. Thys was van 1976 tot 1991, met onderbreking van een jaar, bondscoach. Hij leidde de Rode Duivels naar hun grootste successen.