• home
 • video
 • pas verschenen

  Epke Zonderland doet het 4 keer op een rij

  Epke Zonderland doet 4 vluchtelementen op rij op training

  Nederland was tijdens de Olympische Spelen helemaal in de ban van Epke Zonderland. Hij pakte goud dankzij een oefening met 3 vluchtelementen na elkaar. Meteen de eerste Nederlander die een gouden medaille wist te bemachtigen aan de rekstok. Intussen deed hij er een vierde vluchtoefening bij.

  Epke was er op de Olympische Spelen in geslaagd om drie vluchtelementen op een rij uit te voeren. Uniek, want die combinatie was nog nooit eerder vertoond in een olympische finale.

  Na een paar weken trainen deed hij nog iets straffer. Zonderland voegde een vierde vluchtelement toe aan zijn oefening. Dat is in elk geval te zien in het onderstaande filmpje. De NOS wilde deze straffe stoot bevestigd zien voor hun camera, maar toen wilde het net niet lukken.