• home
 • video
 • pas verschenen

  De Ketele en co winnen strijd om derde plaats

  De Belgische achtervolgingsploeg heeft op de WB baanwielrennen in Glasgow een bronzen medaille behaald. Ze wonnen de strijd om de derde plaats van Spanje.

  Het Belgische kwartet Kenny De Ketele, Jasper De Buyst, Moreno De Pauw en Gijs Van Hoecke zette de vierde tijd neer in de kwalificaties, na Denemarken, Duitsland en Spanje.

  In het bronzen gevecht tegen Spanje waren de Belgen nog eens anderhalve seconde sneller dan 's ochtends: 4'06"951. De Denen wonnen het goud, voor Duitsland. België staat na vier manches op de eerste plaats in de WB-stand.

  De jonge Belgische vrouwenploeg, met Belmans, Inghelbrecht en Kopecky, kon met 3'34"380 de zesde en laatste plaats niet ontlopen. Het Belgisch record van D'Hoore, Druyts en Daames staat op 3'27"508.