• home
 • video
 • pas verschenen

  De Glasgow Rangers lonken naar Premier League

  De Glasgow Rangers willen in de toekomst in de Engelse Premier League uitkomen. De Rangers voelen zich onheus behandeld door de Schotten omdat ze na een faillissement naar de vierde klasse werden gezet.

  "De Schotse Premier League heeft ons duidelijk gemaakt dat we niet meer welkom zijn", zegt directeur Charles Green.  "Dit onderwerp was lang een taboe, maar dat is nu doorbroken."

  De Rangers hopen dat Celtic mee op de kar springt. "Het zou de spanning in Schotland ten goede komen als Rangers en Celtic geen deel meer zouden uitmaken van de Schotse competitie."

  "Vraag het maar aan Manchester United, de enige club die groter zou zijn dan wij. Waarom zouden zij tegen bijvoorbeeld Southampton willen spelen, als ze tegen ons kunnen spelen?"

  De Rangers gingen enkele maanden geleden failliet. Als straf stuurden de andere Schotse clubs de recordkampioen (54 titels) naar de vierde klasse. Daar spelen ze hun thuismatchen regelmatig voor meer dan 50.000 fans. De Rangers staan voorlopig op de eerste plaats met 21 op 30.