• home
 • video
 • pas verschenen

  Alonso: "Circuit van Austin is heel mooi"

  Het F1-circus is neergestreken in de VS voor de op een na laatste GP van het seizoen. Sebastian Vettel telt in de WK-stand tien punten meer dan Fernando Alonso. Voor beide rijders wordt het hun eerste kennismaking met het nagelnieuwe circuit van Austin (Texas).

  "Het ziet er spectaculair uit. Heel erg mooi", zegt Fernando Alonso. "Het wordt zowel voor ons als voor de ingenieurs een uitdaging. Ik denk dat het een show zal worden voor iedereen, met hopelijk enkele fraaie inhaalmanoeuvres."

  WK-leider Sebastian Vettel: "Je tracht je zo goed mogelijk voor te bereiden. Op een nieuw circuit is het belangrijk om zo snel mogelijk het goeie ritme te vinden."

  De strijd om de wereldtitel gaat tussen Vettel en Alonso. Kimi Räikkönen (Lotus), winnaar in Abu Dhabi, kan wel nog een belangrijke rol spelen in de titelstrijd. "Wij doen ons best. Dat we punten afpakken van een van hen? Dat is Formule 1. Wij willen ook graag winnen", zegt de Fin.