• home
 • video
 • pas verschenen

  Aalstar houdt stand tegen taai Oostende

  Derek Raivio houdt twee bezoekers aan de praat.

  Aalstar blijft ook na de spectaculaire topper tegen Oostende de Ethias League aanvoeren. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar Oostende kraakte in het slot: 95-89. De Antwerp Giants verloren na een zwakke tweede helft bij Luik.

  Oostende was pas donderdag teruggekeerd van zijn trip naar het verre Kazan. De kampioen wou de match in Aalst laten uitstellen, maar Aalstar wou daar niet van weten.

  Van vermoeidheid was in het eerste quarter geen spoor, maar geleidelijk aan nam Aalstar de bovenhand: 51-47 bij de rust.

  Oostende leek tenonder te gaan aan zijn frustratie. In het derde quarter kwam het zelfs tot een kleine woordenwisseling tussen coach Dario Gjergja en Mario Stojic tijdens een time-out.

  Oostende kwam op karakter toch terug tot 83-83. Aan de zijlijn ging Gjergja helemaal uit zijn dak. Maar toen was de pijp uit: Aalstar liep weg in de slotfase: 95-89. Nu was het aan de thuisfans om te vieren.

  Derek Raivio (foto) was topschutter en uitblinker bij Aalstar. "We hebben onze snelheid goed gebruikt. De twee teams hebben enkele uitstekende spelers en die hebben allemaal hun verantwoordelijkheid genomen. Dan krijg je mooi basketbal", zegt Raivio.

  Dean: "Oostende was wat moe na zware week"

  "Dit moet een entertainende match voor de fans geweest zijn. Het is eigenlijk jammer dat er een winnaar moest zijn, want het niveau was hoog", zegt Brad Dean, de coach van Aalstar aan Belgacom.

  "Oostende had een zware week, dus het is misschien logisch dat ze in de slotfase wat vermoeid waren. Het is goed dat we in deze fase van de competitie wat kunnen uitlopen, want in de terugronde hebben we de toppers bijna allemaal buitenshuis."

  Aalstar - Oostende 95-89 (51-47)

  quarters: 27-29, 24-18, 20-22, 24-20
  Topschutters Aalstar: Raivio 20, Clark 19, Tofi 13
  Topschutters Oostende: Djordjevic 18, Wilkinson 17

  Luik - Antwerp Giants 86-73 (30-43)

  Topschutter Luik: Ware 21
  Topschutter Giants: Hopkins 21