• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als we toch nog meedoen voor de titel, ben ik tevreden"

  Mannaert hoopt dat zijn drukke weken achter de rug zijn en de rust terugkeert bij Club.

  Club Brugge begint vandaag aan het tijdperk-Garrido. De Spanjaard leidt zijn eerste training. Vincent Mannaert spreekt zijn stille ambitie uit in Reyers Laat. "En of ik mezelf afvraag waar ik in godsnaam aan begonnen ben? Nee", zegt hij resoluut na twee jaar werken voor Club.

  Vincent Mannaert, algemeen manager van Club Brugge, hoopt dat nieuwbakken trainer Juan Carlos Garrido zijn ploeg ver brengt. Ook dit seizoen nog.

  "We mogen niet opgeven en Garrido zal nog wat tijd nodig hebben. Maar als we er toch nog in slagen om mee te doen voor de titel, zoals voor het seizoen gezegd is, zal ik tevreden zijn", zegt Mannaert.

  "We moeten nu punten pakken, in de winter een goeie stage afwerken en er dan vol voor gaan in 2013."

  "De competitieformule speelt wat dat betreft in ons voordeel. Negen punten achterstand zijn er eigenlijk maar vijf in de play-offs. Dat kun je in twee duels rechtzetten."

  Maar is er voldoende kwaliteit in de spelersgroep? Mannaert: "Dat vind ik wel. Ik ben ervan overtuigd zelfs. Maar een transferbeleid kun je pas evalueren op het einde van een seizoen. Al draag ik uiteraard de verantwoordelijkheid."

  Club gaat op zoek naar een technisch directeur

  Mannaert staat nu, samen met voorzitter Bart Verhaeghe, twee jaar aan het roer bij Club. Garrido is hun vierde coach, na Koster, Daum en Leekens. En rustig is het niet geweest in Brugge de laatste jaren. 

  "Of ik mezelf soms afvraag waar ik aan begonnen ben? Nee", antwoordt Mannaert. Toch gaan Mannaert en Club op zoek naar een technisch directeur. Die moet als buffer fungeren tussen de ploeg en Mannaert zelf. "En ik kijk daarnaar uit. De gesprekken met verschillende kandidaten lopen op dit moment."