• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Alphen: "Eer naast Boonen en Gilbert"

  Kersvers vader Hans Van Alphen

  Hans Van Alphen is een van de drie supergenomineerden voor de trofee van Sportman van het Jaar. "Dat doet veel deugd", zegt de tienkamper, die vierde werd op de Olympische Spelen in Londen. "Ik heb een fantastisch jaar achter de rug."

  De Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten, heeft de drie supergenomineerden bekendgemaakt voor de titel Sportman van het Jaar. Naast wielrenners Tom Boonen en Philippe Gilbert maakt ook tienkamper Hans Van Alphen kans op de trofee.

  "De erkenning van mijn prestaties doet heel veel deugd", reageert Hans Van Alphen. "Dit is fantastisch. Je hoopt er natuurlijk op, maar zolang het niet zeker is..."

  "Ik vind het een hele eer om naast klinkende namen als Tom Boonen en Philippe Gilbert te staan."

  "Wat ik wel grappig vind, is dat de mensen mij vooral kennen van m'n vierde plaats op de Spelen in Londen. Maar ik won wel mijn twee andere tienkampen in 2012, waaronder het officieuze WK (in Götzis, red)."

  Van Alphen beseft dat een olympische medaille hem nog meer kansen voor de Sportman had gegeven. "Maar ik heb het al vaak gezegd, ik ben heel tevreden met mijn vierde plaats. Ik heb een fantastisch jaar achter de rug, net als de twee wielrenners."

  Kersverse vader: "Train al voor WK"

  Hans Van Alphen zit ondertussen niet stil. "Ik ben alweer vier à vijf weken aan het trainen. Ik ben bezig met de voorbereiding van het WK in de zomer van 2013 in Moskou", zegt de tienkamper.

  "En vorige week ben ik voor het eerst papa geworden. Zo'n kleintje vraagt ook de nodige aandacht. Het is druk, maar wel heel leuk."