• home
 • video
 • pas verschenen

  Spanjaard Garrido is nieuwe Club-coach

  "Garrido belichaamt de "no sweat, no glory"-mentaliteit waar Club voor moet staan"

  Juan Carlos Garrido moet Club Brugge uit het slop halen. De 43-jarige Spanjaard was vooral succesvol bij Villarreal. Hij tekent tot het einde van het seizoen. "Hier kan ik prijzen winnen", zegt Garrido. "Ik ga volledig akkoord met het motto "No sweat, no glory"."

  Juan Carlos Garrido werkte tien jaar bij Villarreal, waarvan de laatste twee jaar als hoofdcoach. Hij leidde Villarreal naar de vierde plaats en haalde de halve finales van de Europa League. Maar vorig seizoen ging het mis, degradeerde de club en werd Garrido ook ontslagen.

  Garrido tekende een contract tot het einde van het seizoen, met een optie op een extra seizoen. Hij neemt zelf een conditietrainer mee uit Spanje. Garrido stond de pers te woord  in het Engels. "Dit is een fantastische kans voor me, want dit is een grote club. Hier kan ik prijzen pakken."

  "Hier lopen goeie spelers rond en de club is goed georganiseerd. Het is een traditieclub met fantastische fans", zegt Garrido. "Wat mijn stijl is? We moeten proberen om elke match te winnen. Dat hoort zo bij een topclub."

  "Dat wil ik doen met offensief voetbal, waarbij voor elke bal gevochten wordt. Ik ga volledig akkoord met het motto "No sweat, no glory". Uiteraard hamer ik op discipline. Regels moeten er zijn."

  Courtois: "Hij eist discipline"

  Atletico-doelman Thibaut Courtois zag Juan Carlos Garrido een paar keer aan het werk. "Ik zal niet zeggen dat ik hem goed ken, maar in de wedstrijden tegen ons liet hij Villarreal wel altijd met een goeie organisatie spelen. Hij kiest altijd voor de voetballende oplossing, niet voor lange ballen", zegt Courtois aan Sporza.

  "Ik denk ook dat hij een coach is die discipline eist van zijn spelers, toch óp het veld. De spelers zullen zich moeten aanpassen. Het zal afwachten worden of een Spaanse coach bij Club Brugge zal werken. Het kan meevallen, maar ook niet. Al hoop ik voor Club van wel."