• home
 • video
 • pas verschenen

  Kieldrecht: "Feest belangrijker dan resultaat"

  Gert Vande Broek: "Betere herinneringen aan die verloren dan aan de gewonnen finale."

  Kieldrecht maakt zich op voor een feestavond. De volleybalclub speelt vanavond, tegen CL-winnaar Fenerbahçe, zijn honderdste Europese wedstrijd, bij alle honderd stond Gert Vande Broek als coach aan de zijlijn. "Fenerbahçe kan een vergiftigd geschenk zijn", zegt hij.

  Het wordt een groot feest vanavond in de Kriekeputte in Kieldrecht. "Voor een kleine gemeente als Kieldrecht zijn honderd Europese duels een schitterende prestatie", zegt Gert Vande Broek. "Proficiat aan het bestuur daarvoor."

  "Ook voor mezelf voelt het bijzonder aan. Er is een innige band tussen club en trainer en zo'n band komt vandaag niet veel meer voor."

  Kieldrecht won in 2001 de Top Teams Cup en verloor in 2010 de finale van de Challenge Cup. "Als eerste Belgische club een Europese beker winnen in een zaalsport, dat was zeker een hoogtepunt."

  "Maar ik heb ook goeie herinneringen aan de uitschakeling van Vilsbiburg. Dat was het begin van een project dat uitmondde in een verloren finale. Persoonlijk heb ik betere herinneringen aan die verloren finale dan aan de gewonnen finale."

  "Kieldrecht kiest bewust voor jonge speelsters"

  Kieldrecht werkt al een tijdje met talentvolle jongeren om ze klaar te stomen voor het grote werk. "Sommigen zouden het frustrerend vinden om met jongeren te werken, maar bij ons is het een bewuste keuze."

  "Dat betekent dat je als club je beste speelsters moet laten gaan op het moment dat zij voelen dat ze er klaar voor zijn." Zo verloor Kieldrecht na vorig seizoen met Aelbrecht, Heyrman, Van Hecke en Van de Vyver vier steunpilaren.

  "Dat creëert ook geloofwaardigheid, waardoor talentvolle speelster voor ons kiezen. Dat is een bewust uitgestippeld parcours."

  "Fenerbahçe kan vergiftigd geschenk zijn"

  Fenerbahçe, vorig jaar winnaar van de Champions League, is een gedroomde tegenstander vanavond, of niet? "Als jubileummatch kun je je geen betere tegenstander dromen dan de CL-winnaar."

  "Fenerbahçe is gedegradeerd naar de CEV-cup door supportersrellen. Het kan de ideale match zijn, maar misschien ook een vergiftigd geschenk."

  "Stel dat we een penibele match kennen met een dramatisch scoreverloop, dat zou kunnen. Maar bij die honderdste wedstrijd is het resultaat ondergeschikt aan het feestgebeuren."