• home
 • video
 • pas verschenen

  Broothaerts stapt over naar lage horden

  "Ik had deze professionele aanpak nodig om weer evenwicht te vinden."

  Damien Broothaerts wisselt komende zomer de 110m horden voor de 400m horden. "Ik was uitgekeken op de hoge horden", zegt hij in de kranten. Broothaerts gaat ook trainen bij de Borlées.

  Damien Broothaerts was een paar jaar geleden een Europese subtopper op de 110m horden, maar door de problemen met een positieve plas werd 2012 een jaar om snel te vergeten.

  Broothaerts hoopt met een ommezwaai zijn carrière nieuw leven in te blazen. "Deze winter zal ik nog op de hoge horden uitkomen, maar komende zomer wil ik overschakelen op de 400m horden."

  "Ik ben een beetje uitgekeken op de 110m horden en voor mijn lichaam zullen de lage horden minder belastend zijn", zegt de 29-jarige atleet.

  Broothaerts komt ook onder de vleugels van Jacques Borlée. Zo traint hij samen met de tweelingbroers Kevin en Jonathan. "Ik heb altijd een goed contact gehad met hen en was dan ook meteen welkom."

  "Ik heb al een stage van tien dagen op Tenerife achter de rug en zal hen ook vergezellen als ze in januari naar Zuid-Afrika trekken. Ik had deze professionele aanpak nodig om het evenwicht terug te vinden."