• home
 • video
 • pas verschenen

  Youla: "Goal op PSV was mijn mooiste moment"

  Youla: "De avond op PSV was de mooiste van mijn leven."

  Souleymane Youla gaat voor tweedeklasser Sint-Niklaas voetballen. "Ik wil ooit nog eens op Anderlecht spelen", zegt de man die Anderlecht twaalf jaar geleden naar groepswinst in de Champions League schoot.

  De ex-speler van Lokeren en Anderlecht keert na elf jaar terug naar België, maar niet om nog even uit te bollen. "Nee, ik ben nog maar dertig hè", zegt Youla in Gazet van Antwerpen.

  "Ik ben nog altijd dezelfde Youla als toen ik België verliet: met dezelfde snelheid en kracht. Alleen ben ik nog slimmer geworden en heb ik meer ervaring."

  Maar waarom Sint-Niklaas? "Ik wou absoluut terugkeren naar mijn familie in België. Ik heb hier ook een huis en Sint-Niklaas ligt niet ver van Lokeren, waar het voor mij allemaal begon."

  Youla wil helpen om Sint-Niklaas in de tweede klasse te houden. "Op die manier wil ik me in de kijker spelen van een eersteklasser", zegt de Guineeër. "Want daar ligt mijn doel. Ik wil graag nog eens op Anderlecht voetballen."

  Youla speelde één seizoen bij Anderlecht. In de laatste groepswedstrijd van de Champions League, op PSV, maakte hij in de laatste minuut de 2-3, waardoor Anderlecht als groepswinnaar doorging.

  "Die avond op PSV was de mooiste van mijn leven. Wat ik nadien ook allemaal meemaakte, niks was mooier. Die ene goal veranderde mijn leven."

  Groepswinnaar voor Manchester United

  Anderlecht ging in het seizoen 2000-2001 als groepswinnaar door naar de volgende ronde van de Champions League, dankzij het doelpunt van Youla. Met een gelijkspel zou Anderlecht ook doorgegaan zijn, maar dan als tweede, achter Manchester United. Dinamo Kiev was de vierde ploeg in groep G. Bekijk het doelpunt van Youla nog eens in het multimediavlak bovenaan.