• home
 • video
 • pas verschenen

  Vital Heynen gaat aan de slag in Turkije

  Heynen deed het prima met Duitsland op de voorbije Olympische Spelen en gaat de jobs combineren. Bovendien blijft hij nauw betrokken bij Maaseik.

  Vital Heynen neemt er een job bij. De Belgische bondscoach van Duitsland gaat de komende vier maanden in Ankara werken. Heynen moet de laatste in de Turkse volleybalcompetitie redden. "Een grote Turkse bank heeft er zijn schouders onder gezet en denkt op lange termijn", zegt hij aan Sporza.

  Ziraat Bankasi Ankara, zo luidt de naam van de nieuwe werkgever van Heynen. De Belg ondertekende een contract van twee jaar bij de rode lantaarn in de Turkse Liga, maar na vier maanden is er een tussentijdse evaluatie waarop beslist wordt of de twee partijen met elkaar doorgaan of niet.

  Ankara speelt met juniores en dus wacht Heynen een bijzonder zware taak de volgende weken. Een bizarre keuze toch, niet?

  Heynen: "Dit is een project van een grote Turkse bank, die op lange termijn denkt. Er is mij beloofd dat ik enkele ervaren buitenlanders mag aantrekken, want anders lukt dit niet."

  Heynen (43) zal de taak combineren met zijn job als Duits bondscoach. De volgende interland is pas in april. Hij blijft ook bij Maaseik betrokken als technisch adviseur.

  "Hier zit een verhaal achter", zegt Heynen, die onmiddellijk naar Ankara verhuist. "En ik doe er niet flauw over: in Turkije zijn financiële mogelijkheden. Het eerste doel is het behoud. Ik ben al op bezoek geweest bij de club en heb vastgesteld dat de faciliteiten en de werkomstandigheden er goed zijn."