Oostende lijdt logische nederlaag in Kazan

wo 14 november 2012 17:37
Dusan Djordjevic scoorde 11 punten voor Oostende.
Unics Kazan heeft zonder veel moeite Oostende verslagen op de tweede speeldag van de Eurocup basketbal. De Russische topclub had de touwtjes stevig in handen. Pas in het vierde kwart mocht Oostende een woordje meepraten.

Tot 11-11 kon Oostende volgen. Daarna plaatste Kazan een 12-2-tussenspurt en stond er 23-13 op het bord. Dankzij de Griekse topspeler Ian Vougioukas, met een loon van twee miljoen euro in Kazan, eindigde het eerste kwart op 27-15.

Katnic en Wilkinson verkleinden de kloof tot acht punten (29-21), daarna sloeg Vougioukas weer toe. De Griekse kolos was met 20 punten de topschutter van de avond.

In de tweede helft scoorde Djordjevic zeven punten op een rij (54-45). De Griekse forward Kaimakoglou schudde Kazan weer wakker met een slamdunk. Na 30 minuten stond het 70-52. De match was gespeeld.

In het vierde kwart speelde Kazan de wedstrijd uit. Oostende mocht de laatste 10 punten scoren: 83-72.

Volgende week krijgt Oostende de Poolse club Zielona Gora over de vloer.

Kazan - Oostende 83-72

• Rust: 48-34
  • Quarters: 27-15, 21-19, 22-18, 13-20
  • Punten Oostende: Wright 15, Djordjevic 11, Katnic 11, Stojic 10, Lojeski 9, Wilkinson 8, Drobnjak 6, McLean 2