• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "Niemand was echt op niveau"

  Lukaku: "We staan met beide voetjes op de grond."

  De Rode Duivels wilden een mooi einde aan hun jaar breien, maar daar staken de Roemenen een stokje voor. "Het was wel geen penalty", zegt Jan Vertonghen. Romelu Lukaku vond "niemand echt op niveau". Kevin De Bruyne: "Ik hecht hier weinig belang aan."

  Jan Vertonghen lag aan de basis van de 2-1. Hij kreeg een bal op zijn borst, maar maakte daarbij een vreemde beweging met zijn handen. De Italiaanse ref floot strafschop.

  Vertonghen hield zijn onschuld vol: "Ik raakte de bal niet. Iedereen was boos, want het was geen penalty."

  Voor de rust waren de Belgen baas, na de rust was het veel minder. "Ik denk dat Roemenië in de eerste helft niet met zijn basisteam speelde, na de rust wel", zocht Vertonghen een verklaring. We konden minder druk zetten en de bal minder houden en lieten hen in de match komen."

  "Normaal moeten we beter kunnen. Ik wil geen uitvluchten zoeken, maar het veld lag er niet goed bij. Bij elke pass hobbelde de bal. Je zag dat er veel fout liep in onze passing."

  Lukaku: "Pech bij die twee kansen"

  Romelu Lukaku had de nederlaag nog kunnen vermijden, maar hij miste twee keer alleen voor de doelman. "We hadden meer kansen en speelden beter dan Roemenië, maar eigenlijk was niemand van ons echt op niveau."

  "Al was er uiteindelijk wel wat pech mee gemoeid, ook bij die twee kansen voor mezelf. Jammer, want we wilden de reeks van onze WK-voorronde graag voortzetten."

  "Met deze spelers moeten we wel beter presteren. We moeten in eigen boezem kijken, deze nederlaag analyseren en de volgende keer beter doen. We staan met beide voetjes op de grond."

  De Bruyne: "Misschien de match te veel"

  Ook Kevin De Bruyne maalde niet om de 2-1. "Ik hecht hier weinig belang aan", zegt de Rode Duivel.

  "Iedereen spreekt wel van een flow, maar wat is een flow als er nu weer een paar maanden wachten tot de volgende match?"

  "Tot de 1-0 hadden we alles onder controle, jammer dat die 1-1 viel. En oké, onze tweede helft was een pak minder. Maar we waren moe in onze benen, ik ook."

  Was het nuttig om in Roemenië te spelen? "Nuttig is veel gezegd. Misschien was dit een match te veel. Maar als ik voor mijn land kan spelen, sta ik altijd paraat. Het is ook gewoon leuk spelen in deze ploeg."

  Mignolet: "Klotewedstrijd voor een doelman"

  Simon Mignolet mocht van Wilmots tussen de palen staan in de plaats van Thibaut Courtois. Voor de doelman van Sunderland was het balen.

  "Dit is echt - sorry voor het woord - een klotewedstrijd voor een doelman. Je hebt de hele match niet veel te doen en krijgt dan toch twee goals binnen: eentje in het zijnet en wellicht een onterechte penalty. Dat is het leven van een doelman. Ik heb gedaan wat ik moest doen. Ik heb me niet kunnen laten zien, maar dat is niet mijn fout."