• home
 • video
 • pas verschenen

  Legear: "Ik heb afgezien in Rusland"

  Jonathan Legear heeft een moeilijke periode afgesloten.

  Jonathan Legear komt sportief weer boven water. Vorig weekend maakte hij zijn eerste doelpunt voor Terek Grozny. "Je zou inderdaad kunnen zeggen dat dit een nieuwe start in mijn carrière is."

  Begin oktober bevond Legear zich in het midden van een mediastorm nadat hij zijn auto in een tankstation had geparkeerd. Met zijn doelpunt tegen Saransk lijkt hij zijn zorgen van zich te hebben afgeschud.

  "In mijn hoofd gaat het al anderhalve maand beter. Ik begin mij aan te passen aan mijn nieuwe leven hier in Rusland", zegt Legear in La Dernière Heure.

  Legear heeft het moeilijk gehad. "Ik arriveerde in een stad waar niemand Engels spreekt en had hier geen houvast. De mentaliteit is ook helemaal anders, de mensen zijn hier meer gesloten."

  "Ik heb soms afgezien. Als ik thuis zat, had ik veel tijd om na te denken. Ik vroeg me voortdurend af wat ik hier deed en waarom ik naar hier gekomen was."

  "Op de luchthaven van Zaventem heb ik eens gehuild toen ik na enkele dagen vakantie in België terug moest en ik geen zin had. Ik verdien nu wel 2,5 keer zoveel als bij Anderlecht, maar dat helpt niet om je aan te passen."

  "Spijt heb ik echter niet. Ik zie dit als een levensles. Het heeft wat langer dan voorzien geduurd om me aan te passen, maar nu voel ik me goed bij de club." Terek doet het goed in de Russische competitie, het staat met 28 punten uit 15 wedstrijden vierde.