• home
 • video
 • pas verschenen

  Engeland slikt 4 Ibrahimovic-goals, Oranje gelijk

  Ibrahimovic scoort vier doelpunten tegen Engeland.

  Een weergaloze Zlatan Ibrahimovic heeft Zweden met vier doelpunten voorbij Engeland geloodst in een oefeninterland. Zijn vierde was een fantastische omhaal vanaf 32 meter. Nederland en Duitsland speelden 0-0 gelijk in Amsterdam. En Frankrijk won in Italië.

  Oefeninterlands

  Zweden - Engeland 4-2

  Zlatan Ibrahimovic voerde in Stockholm een onemanshow op. De spits van PSG opende de score en zette nadien met nog drie goals in dertien minuten een 1-2-achterstand recht. Het publiek genoot.

  Hij maakte fraaie goals, maar zijn 4-2 was een van de mooiste goals die de laatste jaren op een veld te zien was. Doelman Hart kopte de bal buiten de zestienmeter voor de neus van Ibrahimovic weg, maar die draaide zich om en pakte uit met een omhaal vanaf 32 meter.

  Steven Gerrard, de aanvoerder van de Engelse ploeg, kon ook niet anders dan applaudisseren: "Dit was een van de beste goals die ik ooit live heb gezien. De prestatie van Zlatan vanavond was wereldklasse."

  Goals: 20' Ibrahimovic 1-0, 35' Welbeck 1-1, 39' Caulker 1-2, 78', 85' en 91' Ibrahimovic 2-2, 3-2 en 4-2

  Ibrahimovic: "Geluk, maar ook talent"

  Hoewel het "slechts" om een oefeninterland ging, vierde Zlatan Ibrahimovic zijn wondergoal tegen Engeland alsof hij net de Wereldbeker had gewonnen.

  "Ook al was het een vriendschappelijke match, ik moest mijn vreugde toch tonen om de fans iets terug te geven", zegt Ibrahimovic. "Het is moeilijk te beschrijven wat er door mij heenging. Dit was niet mijn mooiste goal voor Zweden, wel die waar ik het meest van genoot."

  "Ik wou de bal gewoon over Hart leggen. Je hebt geluk nodig, maar ook talent.  Ik riep nog "neen" naar de verdediger die de bal uit het doel wou houden."

  Nederland - Duitsland 0-0

  Nederland heeft in de Arena van Ajax geen revanche kunnen nemen voor de 2-1-nederlaag op het EK tegen Duitsland. De twee rivalen misten wel allebei een pak topspelers (Sneijder, Van Persie, Stekelenburg, Özil, Klose, Kroos en Schweinsteiger).

  De match had niet veel om het lijf. Duitsland had de beste kansen voor de rust, maar Götze, Reus en Gündogan lieten na te scoren. Vermeer keepte goed. Nederland creëerde geen enkele kans in de eerste helft, pas een kwartier voor tijd moest Neuer een eerste keer ingrijpen op een schot van Janmaat. Nadien speelde Oranje offensiever, maar zonder veel overtuiging. Louis van Gaal heeft nog werk.

  Italië - Frankrijk 1-2

  Italië verloor voor de zesde keer op rij een oefeninterland. Balotelli zag in Parma de lat een snelle 1-0 tegenhouden, maar die kwam er na een halfuur toch door man in vorm El Shaarawy van Milan.

  Twee minuten later al wiste Valbuena de 1-0 uit. Iets na het uur was invaller Gomis de matchwinnaar voor de Fransen. Bij Italië stond niet Buffon in doel, maar de Siciliaan Sirigu van PSG. Hij kon niet veel inbrengen tegen de tegengoals.

  De match begon en eindigde met een Italiaanse bal op het doelhout: vier minuten voor tijd was het de beurt aan Giaccherini.

  Goals: 35' El Shaarawy 1-0, 37' Valbuena 1-1, 67' Gomis 1-2

  Panama - Spanje 1-5

  Vooral in de eerste helft was het krachtsverschil tussen Panama en Spanje erg groot. Iniesta strooide met passjes en Pedro, tegen Wit-Rusland ook al goed voor een hattrick, kon er daar twee van afronden.

  Tussendoor had Villa ook nog een goaltje meegepikt, zodat Spanje met een 0-3-voorsprong mocht gaan rusten. In de tweede helft viel de machine even stil, om in het slotkwartier nog eens aan te zetten met twee snelle goals, van Ramos (op vrijschop) en Susaeta.

  De Panamezen kregen toch nog een eerredder, en wat voor een. Gabriel Gomez vloerde de ingevallen Casillas met een Panenka. "Ik heb ervan genoten", zei Panama-coach Julie Dely Valdes. "Je mag jezelf niet afmeten aan Spanje."

  Brazilië - Colombia 1-1

  De match werd gespeeld in de Verenigde Staten, in New Jersey. Volgens de Braziliaanse voetbalbond was het de 1000e interland van Brazilië, maar dit aantal wordt gecontesteerd.

  Neymar eiste, zoals wel vaker, een hoofdrol op. In positieve en negatieve zin. Met zijn snelle voetjes zette hij iets na het een uur een Colombiaanse verdediger in de wind en scoorde hij de gelijkmaker.

  Cuadrado had de Colombianen, met Bacca (Club Brugge) op de bank, immers vlak voor de rust verrassend op voorsprong gezet. Tien minuten voor  het einde kreeg Neymar een uitgelezen kans om matchwinnaar te worden, maar hij faalde. Het 20-jarige wonderkind trapte de penalty huizenhoog over.