• home
 • video
 • pas verschenen

  Benteke: "Completer geworden bij Aston Villa"

  Benteke: "Je moet hier je armen gebruiken."

  Het gaat Christian Benteke (21) voor de wind. De aanvaller wordt op handen gedragen bij Aston Villa, waar hij vorige zomer naartoe trok. En hij scoort ook voor de Belgen. "Ik ben ook een stuk "gemener" geworden op het veld."

  Christian Benteke lijkt helemaal opengebloeid bij Aston Villa en de Rode Duivels. "In enkele maanden ben ik vooral completer geworden", zegt de aanvaller in Sport/Voetbalmagazine.

  "Ik haal al enkele matchen hetzelfde niveau. Die constante maakt volgens mij het verschil tussen een goeie en een topspits. Ik moet nog leren om ook in de match geen dipjes meer te hebben."

  "Ik ben ook "gemener" geworden en dat is nodig om het in de Premier League te maken. Als je geen klappen uitdeelt, krijg je ze zelf. Refs fluiten minder, dus moet je je armen meer gebruiken."

  Benteke zit goed bij Aston Villa. "Toen ik tekende, wist ik wel niet waar Villa speelde. Ik dacht dat het een Londense club was. Maar mijn vriend Yassine El Ghanassy belde me snel dat hij blij was dat ik naar Birmingham kwam, dicht bij hem." El Ghanassy speelt bij West Bromwich.

  "Je hebt in Engeland meer vrijheid. Er is maar een training per dag en je kiest of je thuis eet of op de club. En je eet wat je wil, ketchup en mayonaise staan gewoon op tafel. Je bereidt de matchen voor hoe je wil. Als je graag uitslaapt, dan kan dat ook."

  "Wilmots is zegen voor deze generatie"

  Christian Benteke vindt ook bij de Rode Duivels de weg naar het net. Is de Belgische nationale ploeg bevrijd na het vertrek van Leekens? "Ik had nooit een probleem met Georges Leekens. Hij is de man die me voor het eerst opriep, toen ik nog bij Kortrijk speelde."

  "Maar het is wel zo dat iedereen erg tevreden is met de komst van Wilmots. Hij is eerlijk en rechtuit en weet hoe je een speler op scherp moet zetten. Voor onze generatie, nog jong en een beetje prettig gestoord, bleek Wilmots' komst een zegen. Hij zal ons altijd ter orde roepen als dat nodig is."