• home
 • video
 • pas verschenen

  "Met Baseggio als assistent Anderlecht coachen"

  Stoica sprak in Boekarest met de Belgische pers.

  De Belgische kranten hebben in Boekarest Alin Stoica teruggevonden. Het voormalige wonderkind van Anderlecht is 32 intussen en voetbalde al drie jaar niet. Maar van zijn pluimen is hij nog niets verloren. In januari wil Stoica weer aan de slag - liefst in België - en na zijn carrière wil hij Anderlecht trainen.

  Een grote toekomst werd hem voorspeld, maar het draaide anders uit. Alin Stoica is bijna 33 en staat al jaren aan de kant. Wat de Roemeen nooit verloren is, is zijn mond.

  "Ik probeer weer voetballer te worden", vertelt Stoica anno 2012. "Sinds een maand train ik bij een Roemeense tweedeklasser. De bedoeling is dat ik in januari een club vind. Ik denk dat ik nog drie à vier jaar mee kan."

  Stoica ging gebukt onder de blessures. "Maar voetbal verleer je niet. Ik probeer de slechte dingen te vergeten. Ik wil vooruit. Voetbal is te belangrijk in mijn leven. Het liefst van al wil ik weer een club in België vinden."

  En daar blijft het niet bij. "Als ik stop met voetballen, wil ik in België graag aan de slag als trainer. En liefst van al bij Anderlecht. Mijn hart zal altijd paars-wit zijn. Met Walter Baseggio als mijn assistent. Walter is een vriend, hij zou onder mij kunnen staan."

  Droomt Stoica nu niet hardop? "Nee, met dromen ben ik gestopt. Daarvoor heb ik te veel meegemaakt in mijn leven. Te veel tegenslag en ontgoochelingen. Bij Anderlecht coach worden, is een doel."