• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Buyten: "Leg me niet neer bij invallersrol"

  Daniel Van Buyten steekt tegen Roemenië zijn 68e cap op zak.

  Daniel Van Buyten komt woensdag nog eens aan de aftrap van een interland. Dat is van het oefenduel in augustus tegen Nederland geleden. De voorbije vier WK-kwalificatieduels kwam de verdediger van Bayern niet van de bank. "Maar ik speel nog mijn rol."

  Bondscoach Marc Wilmots gebruikt Vermaelen en Kompany centraal achteraan. Tegen Roemenië laat hij Van Buyten, die pas het voorbije weekend zijn eerste speelminuten van het seizoen kreeg, echter starten om matchritme op te doen.

  "Als je niet speelt bij je club, maak je geen aanspraak op een plaats. Zo simpel is het", zegt de 67-voudige international in de kranten. "Zeker als de concurrentie zo groot is. Vermaelen en Kompany zijn zelfs aanvoerder bij hun club."

  "Maar ik leg me niet neer bij mijn invallersstatuut. De dag dat ik dat doe, stop ik ermee. Nu heb ik trouwens ook nog mijn rol: ik kan de jongeren helpen. Frank Leboeuf wees me de weg toen ik tien jaar geleden bij Marseille ging spelen. Dat doe ik nu ook bij de Duivels."

  "Met Bayern praten over contractverlenging"

  Bij Bayern speelde Van Buyten pas het voorbije weekend voor het eerst dit seizoen. Fysieke ongemakken speelden hem parten.

  "De voorbereiding verliep nochtans vlot. Ik was zelfs aanvoerder in alle wedstrijden. Toen kreeg ik weer last van blessures en was het moeilijk om weer in de ploeg te komen. Om 100 procent te zijn mis ik enkel nog speelminuten."

  Van Buyten is aan zijn zevende jaar in München bezig. In juni loopt zijn contract af. "Ik heb nog een optie. Ik wil wel blijven, maar moet nog met het bestuur praten."