• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings: "Goede tips van Bart Veldkamp"

  Bart Swings: "WK afstanden is mijn hoofddoel."

  Volgend weekend gaat de wereldbeker snelschaatsen van start in Heerenveen in Nederland. "Ik rijd dit jaar alle wedstrijden, maar het zwaartepunt ligt op het einde van het seizoen. Ik wil goed presteren op het WK afstanden in Sotsji", zegt Bart Swings, de snelste Belg op ijs.

  "Ik ben klaar voor de start van het seizoen. De overstap van het skeeleren naar het schaatsen heb ik goed verteerd", vertelt Bart Swings aan Sporza.

  Swings heeft een trainingskamp in Duitsland en Nederland achter de rug. "Vooral technisch heb ik vorderingen gemaakt. Ik sta erg stabiel op het ijs. En mijn beste ronde gaat sneller en sneller."

  "Bart Veldkamp heeft enkele dagen met ons op het ijs gestaan. Hij heeft me goede tips gegeven. Ook de volgende wereldbekers zal hij mijn techniek bijschaven."

  "Top 10 of top 8 in Sotsji"

  "Ik rijd dit jaar alle wedstrijden van de wereldbeker, maar het zwaartepunt ligt op het einde van het seizoen. In maart wil ik goed presteren op het WK afstanden in Sotsji", zegt Bart Swings.

  "Ik houd dit seizoen een repetitie voor de Olympische Spelen. In de wereldbekerwedstrijden mag ik nog fouten maken, als ik op het einde van het seizoen maar super ben in Sotsji."

  "Op het WK wil ik in de top 10 of de top 8 eindigen. Als dat me lukt, ben ik meteen geplaatst voor de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji."